Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/assurantiesverheecke.be/httpdocs/includes/menu.inc).

200.000 ongevallen op school per jaar. Is jouw kind verzekerd?

Terug naar school. Hopelijk hebben je kinderen de dagelijkse schoolroutine al terug opgepikt. Wist je dat er zich jaarlijks om en bij 200.000 ongevallen voordoen op Belgische scholen? Vaak gaat het slechts om kleinere schoolongevallen met lichte blessures tot gevolg. Maar wat als jouw pagadder onvoorzichtig is tijdens een schooluitstap en in het ziekenhuis terechtkomt? En wie draait er voor de kosten op als je zoon of dochter tijdens een spelletje of een ruzie een ander kind verwondt? Wat dekt de schoolverzekering? Wij zetten alles op een rijtje.

Wat dekt de schoolverzekering?

Als je kind het slachtoffer wordt van een schoolongeval, dan vergoedt de schoolverzekering je medische kosten. Doorgaans zijn ook ongevallen tijdens schoolreizen of andere uitstappen gedekt. Op voorwaarde dat de school zo’n verzekering afgesloten heeft uiteraard. Vraag dit zeker na bij de inschrijving van je kind. Interessant is ook om te vragen wat er precies verzekerd is en tot welke bedragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Vind je de dekkingen van de schoolverzekering ontoereikend, dan kan je steeds zelf een ongevallenverzekering  onderschrijven.

Als je zoon of dochter er zelf de oorzaak van is dat een ander kind gewond raakt, dan hangt het van de specifieke voorwaarden in de schoolverzekering af of die tussenkomt. Vrij vaak is dit evenwel gedekt. Wat wel uitgesloten kan zijn, is schade die je zoon of dochter veroorzaakt aan bijvoorbeeld het schoolgebouw of de kledij van andere leerlingen. Denk aan het klassieke scenario waarbij je zoon een voetbal dwars door het klasraam trapt. Of aan een hevige ruzie waarbij je dochter de dure jas van een klasgenootje scheurt. Wanneer dergelijke risico’s uitgesloten zijn in de schoolverzekering, draai je als ouder zelf op voor de kosten. Tenzij je een familiale verzekering hebt, al moet je daarbij natuurlijk rekening houden met de vrijstelling.

Met de fiets naar school

Gaan je kids met de fiets naar school, dan worden ze in de verkeers- en verzekeringswetgeving beschouwd als een zwakke weggebruiker.  Bij een ongeluk waar een wagen bij betrokken is, wordt de schade normaal gezien gedekt door de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto van de bestuurder. Indien uw kind met zijn fiets een voetganger omver rijdt, kan het zijn dat uw kind aansprakelijk is. Dit wordt dan gedekt door de familiale verzekering.

Hou er ook rekening mee dat ze pech kunnen hebben met de fiets en plots langs de kant van de weg staan, zonder hulp. Als je bij Allianz een familiale verzekering afgesloten hebt, dan kan je zoon of dochter rekenen op fietsbijstand. Wij zorgen er dan voor dat hij of zij geholpen wordt: ofwel wordt de fiets ter plaatse hersteld, zo niet brengen we je kind naar huis.

Nog vragen? Contacteer ons voor meer info!

Bron: ALLIANZ
Gepost 04/09/2019

 

Share